Литва спорядить Україні пускові системи ППО NASAMS

Джерело: пресслужба Міністерства оборони Литви

Міністерство оборони Литви оголосило про новий пакет військової підтримки Україні, що містить постачання двох пускових установок NASAMS, які країна придбала влітку.

Додатковий пакет озброєння також включає передачу 155-мм боєприпасів, а також зимового обладнання – електрогенераторів, армійських похідних ліжок та одягу.

Окрім цього, продовжено навчання та реабілітацію українських військових.

Підтримка, яку ми надаємо, залишається ключовим фактором оборони України. Ми не можемо втомлюватися. Ми повинні продовжувати стояти з Україною до перемоги, – мовиться у дописі відомства.

Міністр оборони Арвідас Анушаускас презентував допомогу під час зустрічі Контактної групи у форматі Рамштайн.

Раніше глава Пентагону Ллойд Остін повідомив про новий пакет військової допомоги Україні від США на суму 200 мільйонів доларів.

Згодом міністр оборони Канади Білл Блер оголосив про передачу нового військового пакету Україні.

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.

Прем’єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні після зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським у суботу, 7 вересня, пообіцяла непохитну підтримку України.