Уряд Естонії погодив передачу заморожених російських активів на відновлення України

Джерело: пресслужба естонського уряду

12 жовтня уряд Естонії схвалив і направить до парламенту поправку до Закону про міжнародні санкції, яка, серед іншого, передбачає, що заморожені російські активи можна буде спрямувати для відшкодування збитків Україні завданих війною.

За словами прем’єр-міністерки Каї Каллас, для Росії дуже важливо підняти ціну агресії.

Ми повинні знайти способи притягнути Росію до фінансової відповідальності за збитки, завдані Україні.

Законопроєкт, який направили до парламенту, дозволяє використовувати заморожені активи підсанкційних осіб в Естонії для компенсації збитків від війни проти України.

Каллас закликала бути прикладом і заохоченням для інших європейських країн у встановленні подібного регулювання, наголосивши, що РФ “має відшкодувати Україні всі збитки, завдані війною”.

Ми бажаємо, щоб Європейський Союз також якомога швидше завершив роботу над використанням заморожених російських активів і розробкою практичних рішень, — додала очільниця естонського уряду.

В Естонії, на момент розробки законопроєкту на підставі міжнародних санкцій, заморозили активи росіян приблизно на 38 мільйонів євро.

Українські захисники відійшли з мікрорайону “Канал” у Часовому Яру на Донеччині.

Справу щодо замаху на прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо перекваліфікували на терористичний акт. З 15 травня і дотепер справу розслідували як спробу умисного вбивства.

Колишній речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат звинуватив нардепку Марʼяну Безуглу в поширенні даних про місцеперебування генералів ЗСУ в Дніпрі, яке ворог атакував ракетами.

Через два тижні у межах туру “Eras Tour” Тейлор Свіфт виступить у німецькому місті Гельзенкірхен. На честь концерту виконавиці місто вирішили тимчасово перейменувати у “Свіфткірхен”.

“Нарцис” — це ярлик, який набув популярності протягом останнього десятиліття і застосовується до тих, кого вважають зарозумілим, егоїстичним або самозакоханим. Однак з поширенням цього терміну з’явився інтерес до типу шкоди, яку нарциси можуть завдати оточенню.