Унаслідок ворожих обстрілів без газопостачання залишились понад 13 000 жителів Харківщини

Джерело: Міненерго

За інформацією міністерства енергетики України, унаслідок російських обстрілів без газопостачання залишились 13,5 тисяч споживачів у Харківській області.

За даними відомства, газопостачання припинено через обстріли російських окупантів вночі 12 жовтня, коли вони відкрили вогонь по газорозподільних станціях області. На цей час тривають аварійно-відновлювальні роботи.

Щодо ситуації з електропостачанням в Україні, то електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю достатньо для забезпечення потреб споживачів.

Енергетики продовжують готувати енергосистему до опалювального сезону, який буде відбуватися в умовах російських атак. Триває масштабна ремонтна кампанія на об’єктах генерації – теплової, гідро- та атомної.

Водночас у прифронтових та прикордонних з РФ областях внаслідок російських обстрілів на Донеччині знеструмлювалися 52 населених пункти, на Миколаївщині – 4 населених пункти. Також без світла залишається частина споживачів у Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях.

Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

Загалом за добу енергетики заживили понад 20 тисяч споживачів. Більшість із них – це абоненти у Донецькій і Харківській областях.

Через несприятливі погодні умови знеструмлено 4 населених пункти в Чернігівській області. Також внаслідок техпорушень є знеструмлені споживачі в Сумській області.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.