Законодавці США закликають Білий дім запевнити Ізраїль у стриманості

Джерело: AL Jazeera

П’ятдесят п’ять законодавців США звернулися до Білого дому з проханням тиснути на Ізраїль, щоб той дотримувався міжнародного права.

У зверненні йдеться, що законодавці “глибоко стурбовані” наказом Ізраїлю палестинцям евакуювати північну частину сектора Газа, а також “повною облогою” анклаву.

Вони зазначили, що будь-які додаткові запити про допомогу до Конгресу повинні включати гуманітарну допомогу “як для палестинців у Газі, так і для ізраїльтян”.

Білий дім не засудив ізраїльський наказ евакуювати північну частину Гази. Речник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі сьогодні відмовився висловити свою позицію щодо кроку Ізраїлю, але назвав це “важким завданням”.

Нагадаємо, що ізраїльські військові у своїй заяві від 13 жовтня дали жителям північної частини сектора Гази 24 години на евакуацію до південної частини території.

Своєю чергою Організація Об’єднаних Націй заявила, що така евакуація спричинить переміщення понад мільйона осіб і призведе до “руйнівних гуманітарних наслідків”.

Речник ООН Стефан Дюжаррік заявив, що вони “рішуче закликали” ЦАХАЛ скасувати наказ, щоб уникнути перетворення “те, що вже є трагедією, на катастрофічну ситуацію”.

У заяві ізраїльських військових мовиться, що цивільне населення Гази повинно евакуюватись на південь заради власної безпеки.

У РФ судять громадянина Сполучених Штатів, якого звинувачують у бойових діях проти Росії на боці України. Прокурори вимагають сім років за ґратами.

Українські військові успішно вдарили по трьох командних пунктах російської армії, про що повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Новий звіт вказує, що економіка Великобританії втрачає 11 мільярдів фунтів (13 мільярдів євро) щороку через відсутність жінок на роботі через болісні менструації, ендометріоз, фіброміому та кісти яєчників.

На жаль, багато херсонців, які пережили війну в умовах окупації, не змогли залишитися у своєму…

За даними ЗМІ, половину снарядів, які РФ застосовує у війні проти України, вона отримує з Північної Кореї. Мовиться про близько 3 000 000 снарядів на рік.