Погода в Україні змінюється: на нас чекають дощі з вітром та мокрий сніг

Джерело: Наталка Діденко/Telegram

Погода в Україні на початку нового тижня знаменуватиметься похолоданням, дощами та подекуди мокрим снігом. Такий прогноз оприлюднила синоптикиня Наталка Діденко.

Так, у понеділок, 16 жовтня максимальна температура повітря ледь досягатиме +7+12 градусів, на півдні до +15 градусів. Водночас трохи тепла ще припаде на Луганщину, місцями до +20 градусів.

Своєю чергою, холодний атмосферний фронт принесе в понеділок дощі та рвучкий вітер у більшість областей.

Зокрема у Карпатах можливий мокрий сніг.

На 16 жовтня у Києві прогнозують дощ та різке похолодання, вдень лише близько +10 градусів. Більш інтенсивним очікується дощ у столиці найближчої ночі та вранці, вдень опади послабшають.

Діденко зауважила, що увесь наступний тиждень погода вже відповідатиме сезону: буде холодно, з періодичними дощами та рвучким вітром, у затишшях — з туманами.

Хоча йдуть холоди та треба утеплювати себе й помешкання, але поки що ці холоди — без морозів, багато навкруги красивого жовтого, червоного і навіть зеленого листя. Сірий колір не домінує. Атмосфера підписала остаточно осені папери на керівну посаду, це її нормальне право, горіхово-яблучна епоха триває, — зазначила Діденко у дописі.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.