Путін продемонстрував солідарність із Китаєм у виступі Сі за «новий світовий порядок»

Джерело: CNN

Президент Росії Володимир Путін у середу, 18 жовтня, підкреслив глибоку прихильність своєї країни до Китаю, виступаючи на сцені як гість глобального зібрання в Пекіні, де китайський лідер Сі Цзіньпін представив своє бачення “оновленого світового порядку”.

У раніше неоголошеній промові на церемонії відкриття Форуму “Один пояс, один шлях” Путін привітав головну зовнішньополітичну ініціативу Сі як “спрямовану на формування більш справедливого, багатополярного світу”.

Росія та Китай поділяють “прагнення до рівноправної та взаємовигідної співпраці”, яка включає “повагу до цивілізаційного розмаїття та права кожної держави на власну модель розвитку”, – додав Путін.

У своєму зверненні Сі високо оцінив свою ініціативу щодо створення альтернативної моделі розвитку для світу, сказавши, що вона “встановила нову основу для міжнародного співробітництва”.

Китай і Росія закликали до припинення вогню в конфлікті, що наростає в Ізраїлі і відмовилися прямо засуджувати ХАМАС.

На форумі “Один пояс, один шлях” у Пекіні генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликав до негайного припинення вогню з гуманітарних причин.

“Я повністю усвідомлюю глибокі нарікання палестинського народу після 56 років окупації, але якими б серйозними не були ці нарікання, вони не можуть виправдати терористичні акти проти мирного населення, вчинені ХАМАСом 7 жовтня (які) я негайно засудив”, – сказав він.

Після заходу відбулися переговори Сі і Путіна. Назвавши Путіна “моїм старим другом”, Сі привітав поглиблення політичної довіри між двома націями та їх “тісну, ефективну стратегічну координацію”.

Канада планує надати Україні пакет військової допомоги на суму 64,8 млн канадських доларів (47 млн доларів США), заявив міністр оборони країни Білл Блер. Він включатиме стрілецьку зброю, боєприпаси та захисне спорядження.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.

Протягом минулої доби, 17 жовтня, на фронті зафіксували 210 бойових зіткнень. Росіяни активно обстрілюють позиції українських захисників, зокрема, залучивши близько 1450 дронів-камікадзе. 

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.