Парламент Грузії не зміг усунути з посади президентку Зурабішвілі

Джерело: “Ехо Кавказу

Парламент Грузії провалив голосування за імпічмент президентки Саломе Зурабішвілі. За відповідне рішення проголосували 86 депутатів.

Зауважується, що для усунення з посади президента у Грузії необхідно набрати 100 голосів. Тоді як нині парламентська більшість “Грузинської мрії” та “Сили народу” разом має 85 депутатів. Більшість опозиційних депутатів, окрім “Європейських соціалістів”, раніше повідомили, що не підтримують імпічмент.

Проти імпічменту проголосував лише лідер партії “Громадяни” Алеко Елісашвілі.

Конституційний суд Грузії задовольнив подання правлячої партії “Грузинська мрія” та встановив “порушення президентки Конституції” через її закордонні візити “без дозволу уряду”.

Натомість в опозиції переконані, що процес імпічменту є прагненням правлячої партії з проросійським спрямуванням зірвати надання статусу кандидата Грузії на входження до ЄС наприкінці року. Крім того, опоненти влади вважають імпічмент політичною помстою Саломі Зурабішвілі за її публічну та гостру критику “Грузинської мрії” через поновлення авіасполучень з Москвою, недостатню підтримку України та “формальне виконання 12 рекомендацій Брюсселя” для отримання статусу ЕС.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.