БпЛА та засоби РЕБ швидше потраплятимуть у війська: Уряд підтримав пропозицію Міноборони

Джерело: Міноборони

Уряд підтримав розроблену Міноборони постанову, згідно з якою буде пришвидшено допуск до експлуатації і постачання БпЛА та засобів РЕБ у війська.

Відтепер діє спрощений порядок допуску до експлуатації безпілотних систем та засобів радіоелектронної боротьби. Їх допускатимуть у війська на підставі акту спільних відомчих випробувань або за результатами вивчення заявлених виробником тактико-технічних характеристик.

Також усім державним замовникам дозволено закуповувати БпЛА та засоби РЕБ, якщо вони провели із виробниками спільні відомчі випробування.

Відтепер Генштаб затверджуватиме технічні вимоги для типів БпЛА із зазначенням тактико-технічних характеристик, яким мають відповідати такі товари, для допуску до експлуатації.

Крім того, на Генштаб покладений обов’язок затверджувати технічні вимоги до засобів РЕБ та їхню поточну потребу за кожним типом РЕБ. Відповідні технічні вимоги передаватимуть, зокрема й Міноборони.

Раніше не було визначено строк та порядок процедур. І через це допуск до експлуатації та постачання зброї у військові частини розтягувався на місяці.

У відомстві зазначили, що така затримка неприйнятна в умовах повномасштабної війни, тому Міноборони ініціювало ці зміни.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…