Близько 100 тисяч протестувальників вийшли на пропалестинський марш в Лондоні

Джерело: Reuters

Близько 100 000 людей приєдналися до пропалестинської демонстрації в центрі Лондона в суботу, 21 жовтня, маршируючи британською столицею з вимогою негайного припинення вогню в Газі.

Скандуючи “Вільна Палестина”, тримаючи банери та розмахуючи палестинськими прапорами, протестувальники пройшли Лондоном.

За оцінками поліції, у демонстрації “Національний марш за Палестину”, організованій Кампанією солідарності Палестини, взяли участь 100 000 осіб.

“Як палестинка, яка хотіла б одного разу повернутися додому, як палестинка, у якої є брати і сестри в Газі та сім’я, я б хотіла, щоб ми могли зробити більше, але протест — це те, що ми можемо зробити зараз”, — сказала одна жінка, яка відмовилася назвати своє ім’я.

Багато скандувань і банерів містили різкі антиізраїльські гасла, а один протестувальник тримав банер із зображеннями прем’єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака, президента США Джо Байдена та прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху з написом “Розшукуються за воєнні злочини”.

Перед початком маршу поліція попереджала, що будь-хто, хто підтримує ХАМАС буде заарештований, і будь-який випадок злочину на ґрунті ненависті не допускатиметься.

Акція протесту виглядала мирною, і жодних повідомлень про арешти не надходило.

Дані, опубліковані в п’ятницю, показали, що цього місяця кількість антисемітських злочинів зросла на 1353% порівняно з тим же періодом минулого року, а ісламофобські злочини зросли на 140%.

  • За даними Міністерства охорони здоров’я Палестини, кількість загиблих зросла до 4 385 осіб, а кількість поранених становить 13 651 особа.
  • Американські та ізраїльські офіційні особи розглядають майбутнє сектора Гази після вигнання угруповання ХАМАС. Серед планів – потенційне створення тимчасово уряду за підтримки ООН та за участю арабських урядів.
  • Відомо, що бойовики ХАМАС, які здійснили несподіваний напад 7 жовтня на Ізраїль, були під впливом каптагону – синтетичного стимулятора амфетамінного ряду, який таємно вироблявся в Південній Європі.
  • США наклали вето на резолюцію Ради Безпеки ООН щодо заклику припинення вогню між Ізраїлем і Сектором Газа. Автором резолюції була Бразилія, яка засуджувала будь-яке насильство проти мирного населення обох сторін.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.