Український фільм «БожеВільні» отримав приз глядацьких симпатій на Варшавському фестивалі

Джерело: Держкіно

Українська стрічка режисера Дениса Тарасова “БожеВільні” здобула приз глядацьких симпатій на Варшавському міжнародному кінофестивалі.

Дебютний фільм режисера Дениса Тарасова “БожеВільні”, світова премʼєра якого відбулась 13 жовтня, отримав приз глядацьких симпатій у категорії “Художні фільми”.

Сюжет фільму “БожеВільні” знайомить глядача з долею людей, яким довелося жити в СРСР в 70-ті роки ХХ сторіччя, саме в той час, коли на його теренах набирало чергових обертів переслідування громадян за справедливе прагнення до свободи та демократії.

Саме в ті роки так звана “каральна психіатрія” – найогидніший “винахід” каральних радянських органів, досяг небачених масштабів.

Стрічка розповідає історію простої молодої людини, яку запроторили до психіатричної лікарні через любов до забороненої в ті часи західної рокмузики.

Головну роль у фільмі зіграв Костянтин Темляк.

У ролях: Ірма Вітовська, Сергій Калантай, Остап Ступка, Віталій Салій, Наталія Бабенко, Андрій Мостренко, Павло Костіцин, Сергій Кисіль, Анастасія Пустовіт, Дмитро Олійник, Євген Черников, Олег Стефан, Артем Мартинішин, Олесь Каціон, Олег Стальчук, Віктор Жданов.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.