Відтепер у Польщі українці можуть відновлювати водійські посвідчення

Джерело: МВС України

Відтепер одразу в чотирьох містах Польщі українці можуть відновити втрачене чи викрадене посвідчення водія.

Ця країна стала другою після Туреччини, в якій запустили нову послугу для українців, що були вимушені виїхати за кордон.

Раніше у Польщі українські водії лише обмінювали наявне посвідчення водія. А зараз у Варшаві, Вроцлаві, Гданську та Кракові можуть відновлювати його у зв’язку із втратою чи викраденням.

Цю послугу вдалось запустити завдяки плідній співпраці Головного сервісного центру МВС з ДП “Документ”, який входить до сфери управління Державної міграційної служби України. В результаті між сервісними центрами МВС і  центрами ДП “Документ” у Польщі підписано узгоджені рішення.

Як отримати послугу?

Для відновлення посвідчення водія, необхідно звернутись до ДП “Документ” в одне із чотирьох міст Польщі, де надається ця послуга. Записатись можна онлайн – через електронну чергу на сайті, або звернутись в порядку “живої” черги. З собою необхідно мати наступний перелік документів:

  • паспорт громадянина України із зазначеним у ньому зареєстрованим місцем проживання, а якщо паспорт у форматі ID-картки без наявних відомостей про реєстрацію місця проживання, то разом надається витяг про реєстрацію місця проживання особи, або закордонний паспорт;
  • довідка платника податків;
  • документ, що підтверджує зміну особистих даних (наприклад, свідоцтво про реєстрацію шлюбу тощо) у разі зміни персональних даних;
  • медична довідка (на період воєнного стану – не обов’язкова).

Алгоритм надання послуги

Відновлення посвідчень водія здійснюється за стандартним алгоритмом. Після отримання пакету документів, співробітники ДП “Документ” фотографують громадянина та створюють заявку на відновлення посвідчення водія, яку розглядає в Україні адміністратор сервісного центру МВС. У разі схвалення, нове посвідчення видруковують за кордоном на бланку та передають замовнику.

Адреси ДП “Документ” у Польщі, де відновлюють посвідчення водія:

  • Варшава: Єрусалимські алеї, 179 (ТЦ Blue City 2-й поверх);
  • Вроцлав: Грюнвальдська площа 22, 50−363 (0 поверх);
  • Краків: Галерея Краківська (2 поверх, вхід тільки з паркінгу сектор С);
  • Гданськ: Алея Грюнвальдська, 415.

 

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.