Коломойський віддав корпоративні права 1+1 media

Джерело: сайт групи 1+1

Бізнесмен Ігор Коломойський, якого нині заарештовано, на п’ять років віддав корпоративні права в 1+1 media в управління трудовому колективу.

“Мною прийнято рішення про передачу належних мені корпоративних прав в управління трудовому колективу, в особі Пахольчука Ярослава Валерійовича, генерального директора ТОВ “Телерадіокомпанія “Студія 1+1″, який як представник діятиме в інтересах компаній і за дорученням трудового колективу”, – йдеться в його заяві.

Коломойський продовжує бути власником групи. Водночас колектив залишає за собою право ухвалювати будь-які рішення, крім продажу чи обтяження його частки.

Компанія пояснює рішення власника необхідністю “захисту та збереження принципів свободи слова, неупередженості та обʼєктивного висвітлення подій”. Також група наголосила на “об’єктивних причинах”, оскільки заарештований Коломойський не може повноцінно здійснювати свої повноваження.

“Вкрай важливо, особливо в умовах турбулентності та повномасштабного вторгнення, зберегти робочий механізм, який формувався роками, та забезпечити безперервність роботи команди задля виконання завдань з інформаційної обороноздатності країни, які покладені на неї”, – йдеться в заяві.

Що передувало?

2 вересня Служба безпеки України спільно з Бюро економічної безпеки повідомили про підозру за двома статтями олігарху Ігорю Коломойському.

За матеріалами правоохоронців, протягом 2013-2020 років Коломойський легалізував більш як пів мільярда гривень шляхом виведення коштів за кордон. Для цього він використовував підконтрольні банківські установи.

Таким чином олігарху оголошено про підозру одразу за двома статтями: ст. 190 (шахрайство); ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом).

Згодом, 15 вересня, Служба безпеки України, Бюро економічної безпеки та Офіс генерального прокурора викрили нові факти злочинної діяльності власника великої фінансово-промислової групи Ігоря Коломойського й повідомили йому про нову підозру.

За матеріалами СБУ Коломойському повідомлено про додаткову підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 200 (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення);
  • ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого організованою групою, в особливо великих розмірах);
  • ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 209 (легалізація коштів, отриманих злочинним шляхом).

За даними слідства, у період з 2013 по 2014 роки Коломойський незаконно заволодів 5,8 млрд грн.

Для цього фігурант створив злочинне угруповання, яке складалося зі співробітників банку, в якому він був засновником та акціонером.

Протягом вказаного періоду члени цього угруповання дозволили Коломойському нібито робити систематичні фіктивні “внески готівки у касу банку”, хоча насправді ніяких внесків банк не отримував.

За версією слідства, така схема загалом дозволила фігуранту отримати 5,8 млрд грн, що на той період було еквівалентно понад 700 млн доларів.

Потім ці фейкові “внески” були зараховані на особистий рахунок Коломойського і стали реальними безготівковими коштами.

Щоб легалізувати віртуальні активи, Коломойський розплачувався ними у своїй підприємницькій діяльності. Зокрема, віддавав їх як позики та розраховувався ними за кредити підконтрольних йому підприємств, виводив їх за кордон, переводив у готівку і знімав у відділеннях банку.

В Україні триває 840-ва доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 639 тисяч осіб.

Фахівці ISW прокоментували статтю WSJ про те, що міноборони РФ просило Володимира Путіна оголосити мобілізацію. Аналітики прокоментували ймовірність мобілізації у Росії.

20 вересня відзначають Міжнародний день студентського спорту та Всесвітній день рису. За церковним календарем сьогодні – великомученика Євстратія та інших.

За даними синоптиків у п’ятницю, 20 вересня, в Україні сухо та сонячно.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.