У Латвії заборонять авто з номерами РФ: конфісковуватимуть та передаватимуть Україні

Джерело: Delfi

26 жовтня Сейм затвердив у першому читанні поправки до Закону “Про дорожній рух”, які передбачають заборону перебування в Латвії зареєстрованих у Росії транспортних засобів.

Законопроєктом передбачено, що власник транспортного засобу, зареєстрованого в РФ, повинен буде зареєструвати авто або вивезти з території Латвії протягом трьох місяців з дня набрання чинності закону.

Після закінчення перехідного періоду використання зареєстрованих у Росії автівок у дорожньому русі Латвії буде дозволено виключно транзитом. Щобільше, транспортний засіб на російських номерах зможе перетнути територію країни транзитом лише один раз.

У випадку, якщо автівка не зареєстрована у Латвії або не виїжджає за межі країни та виявлено несанкціоноване використання у дорожньому русі, транспортний засіб буде конфісковано. Планується, що конфісковані автомобілі будуть передані Україні на підтримку боротьби з державою-агресоркою.

Міністерство юстиції Латвії наголосило, що з урахуванням повномасштабного нападу РФ на Україну та загрози територіальній цілісності, суверенітету та незалежності, присутність зареєстрованих у Росії транспортних засобів на території Латвії неприпустима.

Раніше також стало відомо, що поліціянти Латвії накладатимуть штрафи за наклейки на автомобілях “я русский”.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.