Росіяни створили фейковий конгрес на противагу «Кримській платформі»

Джерело: ЦНС

У Центрі національного спротиву повідомили, що Москва створила фейковий конгрес на противагу “Кримській платформі” через занепокоєння щодо дипломатичних успіхів України стосовно деокупації АР Крим.

Так, у межах Ялтинського міжнародного економічного форуму 23-24 жовтня також було проведено так званий конгрес “Міжнародного клубу друзів Криму” та “Кримської африканської ділової ради”.

Зазначається, що для участі Кремль залучив представників з понад 40 країн світу. Основна мета заходу це запевнити представників з країн Африки та Латинської Америки в тому, що РФ може забезпечити їхні потреби у зернових, а також у тому, що вони можуть вкладати інвестиції у проєкти на території РФ.

Додається, що у межах цих дискусій РФ розробляє механізми протидії міжнародним економічним санкціям аби вберегти свої економічні взаємини з ринками, що залежні від постачання збіжжя.

Зокрема російські ділки активно нав’язували співпрацю з підприємствами на ТОТ для країн Африки. Росіяни запевняли представників країн Глобального Півдня у тому, що вони постачатимуть їм зернові культури зокрема з аграрних регіонів на ТОТ України.

Кремль обманом намагається залучити дані країни до легітимізації захоплених територій як складових російської федерації, проте їй не вдасться ані закріпитись на українських землях, ані забезпечити дані країни так необхідними їм продуктами, — пояснили у ЦНС.

У ЦНС нагадали, що українське підпілля активно протидіє намірам загарбати майно агровиробників на ТОТ півдня та сходу України. Російські окупаційні адміністрації намагаються залучити російські агрохолдинги до роботи на ТОТ. У Центрі національного спротиву попередили, що будь-яка незаконна економічна діяльність на ТОТ буде розцінюватись як співпраця з ворогом та буде легітимною ціллю для українського Руху опору.

Повідомити про злочинні дії росіян на ТОТ можна телеграм-бот.

Довідка. Кримська платформа – ініційований Україною міжнародний координаційний механізм для повернення питання Криму до порядку денного, захисту прав людини в Криму та сприяння деокупації півострова, зміцнення європейської та глобальної безпеки.

Станом на 22:00 п’ятниці, 4 жовтня, від початку цієї доби на фронті відбулося 97 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація на Курахівському напрямку. Також ворог активний на Покровському, Куп’янському та Лиманському напрямках.

Протягом дня, 4 жовтня, армія РФ здійснила 50 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 84 вибухи. 

У п’ятницю, 4 жовтня, суд у Мінську засудив десяток осіб до тюремного ув’язнення від двох до 25 років за допомогу в скоєнні того, що Білорусь назвала “терористичним актом” на військовому аеродромі за межами столиці минулого року.

Президент України Володимир Зеленський в п’ятницю, 4 жовтня, провів засідання Ставки в Сумській області.

Днями Букви розмістили допис про родину російського окупанта, де на першому фото – неповнолітня 9-класниця…