Азербайджан надав Україні нову партію гуманітарної допомоги

Джерело: Azertag

З Азербайджану відправлено першу партію електрообладнання для України. Конвой складається з 14 вантажівок.

Обладнання відправлено з території Сумгаїтського технологічного парку. У розпорядженні президента Азербайджану Ільхама Алієва від 17 липня 2023 року йдеться, що вантаж підготовлено міністерством енергетики. Він охоплює понад 555 тисяч метрів електричних кабелів та дротів.

Допомогу надсилають “для підтримки заходів щодо відновлення стійкого електропостачання територій, які постраждали від поточної ситуації в Україні”.

Найближчим часом планують відправити чергові частини передбаченої допомоги загальною вартістю 7,6 млн доларів США. Зазначимо, що раніше Азербайджан надав Україні електроустаткування. Загальний обсяг гумдопомоги, зокрема коштів для відновлення та реконструкції, становить понад 33 млн доларів США.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.