На ТОТ окупанти шукають колаборантів для створення «військових судів» – ЦНС

Джерело: Центр національного спротиву

У Центрі національного спротиву повідомили, що на тимчасово окупованих територіях ворог намагається створити “військові суди”, проте не може повністю обладнати їх.

Суддів для таких “судів” планують привозити з РФ, а персонал для них планують набирати із місцевого населення. Для цього окупанти шукають співробітників на посади помічників суддів, секретарів та працівників канцелярії.

У ЦНС наголошують, що оскільки ворогу потрібні саме українці для “легалізації” окупації, то вимоги до таких співробітників мінімальні – наявність місцевої прописки та паспорта РФ. Досвід чи дипломи від вищого навчального закладу не потрібні.

Червоний Хрест України повідомив про активність шахраїв в інтернеті, які пропонують за гроші забрати тіла військовослужбовців з територій, що не підконтрольні уряду України.

Російські окупанти атакували авто “швидкої” у Станіславі, що на Херсонщині, повідомила 18 жовтня обласна військова адміністрація.

Канада планує надати Україні пакет військової допомоги на суму 64,8 млн канадських доларів (47 млн доларів США), заявив міністр оборони країни Білл Блер. Він включатиме стрілецьку зброю, боєприпаси та захисне спорядження.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.