Продавали Росії електроніку для війни: у США заарештували трьох осіб

Джерело: пресслужба Мін’юсту США

У Сполучених Штатах Америки заарештували трьох осіб, які незаконно купували і відправляли до Росії електронні компоненти. Частину з цих товарів російська армія використовувала у війні проти України.

Заданими відомства, затриманих звуть Ніколь Гольцев, Салімджон Насріддінов і Христина Пузирьова. При цьому вказано, що один заарештований – резидент Брукліна, двоє інших мають громадянство РФ і Канади. Вони постачали в Росію напівпровідники, інтегральні схеми та інші електронні компоненти подвійного призначення.

“Впродовж року ця злочинна організація ухилялася від санкцій і законів США, зумівши відправити Росії понад 300 партій заборонених товарів на суму близько 7 мільйонів доларів США”, – зазначив спеціальний агент, відповідальний за розслідування національної безпеки в Нью-Йорку, Іван Дж. Арвело.

Як пояснили у відомстві, для реалізації схеми обвинувачені використовували дві зареєстровані в Брукліні юридичні особи — SH Brothers Inc. і SN Electronics Inc. Ці організації незаконно закупили і відправили електроніку подвійного призначення від американських виробників на мільйони доларів кінцевим користувачам в Росії, які потрапили під санкції.

Водночас наголошується, що деякі електронні компоненти та інтегральні схеми, відправлені через SH Brothers, було виявлено в російській техніці, яка потрапила до рук українців.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.