Польща подовжує контроль на кордоні зі Словаччиною через занепокоєння щодо мігрантів

Джерело: Reuters

У Польщі продовжили тимчасовий контроль на кордоні зі Словаччиною до 22 листопада, очевидно, у відповідь на спроби нелегальних мігрантів потрапити зі словацької території.

За даними уряду Словаччини, опублікованими в жовтні, кількість мігрантів, які прибувають до Словаччини, в основному з Близького Сходу та Афганістану, зросла в 11 разів до майже 40 000 осіб цього року.

Прикордонний контроль продовжується на період з 3 листопада 2023 року до 22 листопада 2023 року, – мовиться у постанові Міністерства внутрішніх справ Польщі.

Тимчасовий контроль на кордоні зі Словаччиною ввели 4 жовтня, тоді рішення у Варшаві пояснили “серйозною загрозою нелегальної імміграції на польсько-словацькій ділянці державного кордону”. Згодом захід продовжили до 2 листопада.

Читайте також: В ЄС оприлюднили план захисту від напливу мігрантів

Згідно з постановою, кордон можна перетинати через вісім автомобільних, три залізничні та одинадцять пішохідних переходів.

В агентстві нагадали, що у вересні Німеччина також запровадила перевірки на кордонах зі своїми сусідами, оскільки країни зіштовхуються зі зростанням нелегальної міграції, тоді як ЄС укладає нову міграційну угоду, яка перегляне правила поводження з нелегально прибулими.

За даними фонду Internet Watch Foundation (IWF) зображення з сексуальним насиллям щодо дітей, які створюють з допомогою штучного інтелекту, почали частіше потрапляти у відкритий доступ в інтернеті.

Російські окупанти атакували авто “швидкої” у Станіславі, що на Херсонщині, повідомила 18 жовтня обласна військова адміністрація.

17 жовтня два спортсмени померли від серцевого нападу на чемпіонаті світу з тріатлону в Іспанії. Обоє загиблих були учасниками однієї вікової групи. Британський спортсмен помер під час бігу, а мексиканець — під час плавання.

У Південній Кореї заявили, що участь військ КНДР у війні Росії проти України є “серйозною загрозою безпеці” та пообіцяли зреагувати.

Канада планує надати Україні пакет військової допомоги на суму 64,8 млн канадських доларів (47 млн доларів США), заявив міністр оборони країни Білл Блер. Він включатиме стрілецьку зброю, боєприпаси та захисне спорядження.