ЦНС: Росіяни вивозять тварин із заповідника «Асканія-Нова»

Джерело: ЦНС

У Центра національного спротиву повідомили, що окупаційна адміністрація краде тварин з херсонського заповідника “Асканія-Нова” та перевозить їх в РФ, до краснодарського “Сафарі-парк”.

Крадіжка відбувається в межах “угоди про співробітництво”.Відповідна угода не є дійсною, адже від українського заповідника її підписує російський ставленик, який не є керівником, — зазначили у повідомленні.

Одначе, за фактом, пояснюють у пресслужбі, ворог просто краде тварин й знищує унікальний заповідник. Окрім цього, раніше на території заповідника були також помічені російські військові.

У ЦНС наголосили, що кожен відповідальний за цей злочин понесе відповідальність після деокупації регіону.

Та закликали повідомляти про ворога або колаборанта за посиланням.

Зауважимо, 27 серпня міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець повідомив, що за рік сума збитків, завданих вторгненням росіян довкіллю, зросла у п’ять разів.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.