Після 20-річної паузи Україна відновила контакти зі Сьєрра-Леоне на найвищому рівні

Джерело: Володимир Зеленський/Telegram

6 листопада президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Сьєрра-Леоне Джуліусом Маадою Біо. Зауваживши, що був радий відновити контакт між державами на найвищому рівні після 20-річної паузи.

Зеленський привітав Сьєрра-Леоне з обранням до Радбезу ООН на 2024–2025 роки. А також висловив сподівання на продовження послідовної підтримки територіальної цілісності й суверенітету України.

Під час розмови сторони обговорили”Формулу миру”, успішну зустріч радників на Мальті та консолідацію підтримки нашого бачення миру серед африканських країн, зокрема й на регіональних майданчиках.

Глава Української держави розповів про ініціативу GrainFromUkraine і запросив колегу на другий саміт, що відбудеться в її межах.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…