В Україні відкриють ще один табір для російських військовополонених

Джерело: державний проєкт “Хочу жить”

Через велику кількість російських військовополонених найближчим часом в Україні відкриють ще один табір для утримання тих, хто потрапив у полон до ЗСУ.

Паралельно з цим тривають роботи з підготовки до запуску ще одного табору.

“Збільшення кількості військовополонених пов’язане як із ситуацією на фронті, що погіршується мотивацією російських солдатів, так і через блокування обмінів військовополоненими російською стороною”, – пояснили у  пресслужбі “Хочу жить”.

Відтак зазначили, що як і у випадку з табором “Захід-1”, умови у новому таборі відповідатимуть усім вимогам норм міжнародного гуманітарного права.

Російських військових забезпечать медичною допомогою, триразовим харчуванням, зв’язком із рідними, а також постійним доступом до представників Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Сам табір розташований в глибокому тилу, оскільки це передбачено Женевськими конвенціями.

Зазначається, що утримання військовополонених виключно в спеціально відведених для цього місцях передбачено Женевськими конвенціями. Водночас РФ утримує українських військових у звичайних в’язницях та виправних колоніях – разом з ув’язненими й часом у нелюдських умовах, не поважаючи та фактично не визнаючи їхнього статусу військовополоненого.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.