Raiffeisen Bank вкотре відклав вихід з російського ринку

Джерело: APA

Австрійська банківська група Raiffeisen Bank International знову відтермінувала обіцяний вихід з російського ринку.

“У минулому ми називали дату можливого відокремлення до 31 грудня, яка зараз здається дуже малоймовірною”, – прокоментував генеральний директор RBI Йоганн Штробль.

За його словами, перш ніж ухвалити рішення про відокремлення дочірнього банку, необхідно вичерпати всі можливості його продажу.

Також глава RBI додав, що загалом обидва варіанти – продаж або відокремлення російського бізнесу – залишаються можливими.

При цьому він зауважив, що причиною, чому графік відокремлення дочірнього банку переноситься, є те, що “ми все ще бачимо чіткий, ймовірно, навіть більш простий спосіб деконсолідації через продаж”.

Проте для цього RBI має отримати численні дозволи регуляторів у Росії та Європі, і поки що не зрозуміло, скільки часу це займе.

На початку серпня генеральний директор RBI Йоганн Штробль заявив, що вважає можливим відокремлення свого дочірнього банку в Росії від материнської групи не раніше кінця грудня, попри те, що раніше повідомлялося про кінець вересня.

ДОВІДКОВО. Раніше Київ включив Raiffeisen Bank до списку “міжнародних спонсорів війни”. Європейський центральний банк також наполягає на виході фінустанови з Росії. Американське управління санкцій також займається розслідуванням діяльності групи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.

У вересні російська армія щоденно втрачала на полі бою в Україні у середньому по 1271 особі вбитими та пораненими. Відповідні дані оприлюднив високопосадовець Північноатлантичного альянсу на брифінгу в Брюсселі в кулуарах засідання міністрів оборони 17 жовтня. 

Надлишок нафти на світовому ринку штовхає її ціну вниз, а разом з нею нижче встановленого порогу у $60 за барель опустилася і вартість російського сорту.

17 жовтня Україна отримала від Швейцарської агенції з розвитку та співпраці важку машину для розмінування GCS-200. Загалом впродовж року Швейцарія передасть три машини для розмінування, котрі передадуть піротехнічним підрозділам ДСНС.