У Німеччині погодили скорочення соціальних виплат переселенцям

Джерело: DW

Після багатомісячних суперечок у Німеччині погодили новий порядок розподілу витрат на розселення та утримання біженців. 7 листопада, під час засідання в Берліні, канцлер ФРН Олаф Шольц та глави земельних урядів домовилися, що з 2024 року федеральний центр виплачуватиме земельній владі за кожного претендента на притулок паушальну суму в розмірі 7500 євро на рік.

Тобто обсяг фінансової участі центру надалі залежатиме від конкретної кількості біженців, які перебуватимуть під державною опікою.

Також зауважується, що вирішено скоротити соціальні виплати претендентам на притулок, які перебувають у Німеччині понад півтора року. Якщо досі претенденти мали право на отримання соціальної допомоги після 18 місяців отримання урізаної допомоги, то тепер – лише через 36 місяців. Зокрема, для безсімейних громадян це означатиме скорочення допомоги на 92 євро на місяць, а також скорочений обсяг безоплатних медичних послуг на більш тривалий термін.

Крім того, переселенці з України та мігранти, які підлягають захисту, у тому випадку, якщо вони через 36 місяців ще проживатимуть у гуртожитках з харчуванням, отримуватимуть на продукти лише ті суми, “які їм справді необхідні”.

На зустрічі також погодили видавати біженцям спеціальну картку для оплати послуг, що обмежить їхній доступ до готівки. З цією метою робоча група має до кінця січня розробити відповідну модель.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.