Міноборони закликало Францію надати додаткові боєприпаси для систем ППО напередодні зими

Джерело: Міноборони

У Міністерстві оборони України закликали Францію надати додаткові боєприпаси для систем ППО напередодні зимового періоду.

Під час зустрічі у Києві з парламентською делегацією Франції заступник міністра оборони України Станіслав Гайдер зазначив, що надані раніше Францією системи протиповітряної оборони зміцнили українські Збройні сили.

“Ви вже зробили неймовірні речі для України, але нам потрібен спільний фінальний крок для посилення української ППО”, – сказав Станіслав Гайдер.

Заступник міністра оборони України Юрій Джигир зазначив, що Україна зацікавлена у допомозі Франції у тренуванні українських військових пілотів протягом наступного року.

“Ми цінуємо внесок Франції і у більш широку підготовку українських військових”, – сказав Юрій Джигир.

Своєю чергою, П’єйр-Александр Англад, голова Комітету з європейських питань Національних зборів Франції, сказав, що його країна “рішуче і надовго стоїть пліч-о-пліч з Україною”.

За словами глави французької делегації, цей візит перед настанням зими є знаковим і свідчить, що “втоми від України не буде”.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.