Близько 300 тисяч людей взяли участь у пропалестинському мітингу в Лондоні

Джерело: CNN

У Лондоні в суботу, 11 листопада, проходить масштабний пропалестинський марш. Речник лондонської поліції повідомив, що приблизно 300 000 людей взяли участь у мітингу.

В Лондоні поліція заарештувала 82 контрпротестуючих, які намагалися протистояти учасникам мітингу. У поліції додали, що людей затримали, щоб “запобігти порушенню громадського порядку”.

В суботу тисячі людей у Брюсселі та Парижі також влаштували пропалестинські марші.

В США група пропалестинських протестувальників зібралася біля вулиці, де живе президент США Джо Байден у Делавері, щоб закликати до припинення вогню в Газі.

Відомо, що зараз Байден перебуває на Арлінгтонському національному кладовищі у Вірджинії на заходах до Дня ветеранів. Очікується, що він поїде до свого будинку в Вілмінгтоні пізніше в суботу.

Нагадаємо, що в суботу, 21 жовтня, в центрі Лондона також проходив пропалестинський марш з вимогою негайного припинення вогню в Газі, в якому взяли участь близько 100 000 людей.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.