Омбудсман звернувся до СБУ щодо Фаріон через «злив» даних студента з окупованого Криму

Джерело: Дмитро Лубінець у Telegram

Омбудсман Дмитро Лубінець заявив, що звернувся до СБУ через те, що мовознавиця Ірині Фаріон поширила особисті дані студента-філолога з Криму, що призвело до його арешту з боку РФ.

8 листопада Фаріон поширили скриншот електронного листа, де була особиста інформація студента. Це призвело до того, що ним став “займатися” окупаційний “Центр боротьби з екстремізмом” російського міністерства внутрішніх справ.

Народна депутатка Верховної Ради сьомого скликання мала знати про важливість захисту персональних даних, утім вона публічно надала прізвище, ім’я, місце навчання хлопця, які дали змогу росіянам ідентифікувати цього студента. Також з боку медіа та правозахисників відомі факти тиску окупаційної адміністрації у Криму на людей, які дотримуються проукраїнських поглядів

“Втім, вона, з одного боку вчиняла кримінальний злочин, з іншого боку, підіграла окупантам. Результат очевидний! Тож я у зв’язку з фактом розголошення конфіденційної інформації звернувся до Служби безпеки України для належного реагування! Аби дії громадянки України проаналізували належним чином і надали юридичну оцінку”, – заявив Лубінець.

  • 8 листопада студент-філолог з Криму написав мовознавиці Ірині Фаріон особистого листа на пошту, де висловив їй свою підтримку. Своєю чергою, Фаріон оприлюднила цей лист, не приховавши імені відправника. Згодом хлопця затримали росіяни.

Командування 123 бригади територіальної оборони проведе розслідування обставин загибелі командира батальйону Ігоря Гриба, який, як повідомляється, вчинив самогубство під час бойового завдання на Вугледарському напрямку.

Українські військові успішно вдарили по трьох командних пунктах російської армії, про що повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

На жаль, багато херсонців, які пережили війну в умовах окупації, не змогли залишитися у своєму…

Після захоплення Вугледара на Донеччині російські сили, ймовірно, продовжать спроби наступу.

Рік тому, 5 жовтня, 2023 року ворог завдав удару ракетою “Іскандер” по селу Гроза в Харківській області. Тоді загинуло 59 людей.