Залужний провів розмову з генералом Брауном: обговорили плани на зимовий період

Джерело: Валерій Залужний/Facebook

Надвечір 13 листопада Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний провів телефонну розмову з головою Об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Чарльзом Брауном.

Залужний детально поінформував Брауна про ситуацію на фронті. Зауважив, що найгарячішими напрямками залишаються Авдіївський, Купʼянський та Марʼїнський. Додав, що там ситуація складна, одначе контрольована.

Українські армійці продовжують ведення наступальних дій на визначених напрямках та завдають противнику значних втрат у живій силі та техніці.

З генералом Брауном також обговорили наші плани на зимовий період та окремо зупинилися на нагальних потребах українського війська. Передусім мовиться про снаряди, засоби протиповітряної оборони та БПлА, — повідомив український генерал.

Також сторони обговорили питання підготовки військовослужбовців та відновлення боєздатності підрозділів.

Залужний висловив подяку американським партнерам за підтримку та допомогу Україні в боротьбі з російським агресором.

Рік тому, 5 жовтня, 2023 року ворог завдав удару ракетою “Іскандер” по селу Гроза в Харківській області. Тоді загинуло 59 людей.

Внаслідок вторгнення Росії понад 140 тисяч кілометрів квадратних України забруднено мінами та іншими вибухонебезпечними предметами.

Станом на 22:00 п’ятниці, 4 жовтня, від початку цієї доби на фронті відбулося 97 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація на Курахівському напрямку. Також ворог активний на Покровському, Куп’янському та Лиманському напрямках.

Протягом дня, 4 жовтня, армія РФ здійснила 50 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 84 вибухи. 

У п’ятницю, 4 жовтня, суд у Мінську засудив десяток осіб до тюремного ув’язнення від двох до 25 років за допомогу в скоєнні того, що Білорусь назвала “терористичним актом” на військовому аеродромі за межами столиці минулого року.