Росія, ймовірно, спробує втрутитися в результати виборів, – британський центр кібербезпеки

Джерело: Sky News

Національний центр кібербезпеки Великої Британії (NCSC) заявив, що такі країни, як Росія, ймовірно, намагатимуться втрутитися в результати виборів в багатьох країнах наступного року.

У щорічному звіті шодо питань кібербезпеки агентство попередило про перспективу все більш реалістичних, підроблених відео та інших форм дезінформації, призначених для впливу на вподобання виборців.

“Хоча використання у Великій Британії паперового голосування на загальних виборах значно ускладнює втручання у наші вибори, наступні вибори будуть першими, що відбудуться на тлі значного прогресу в ШІ. Але замість того, щоб створювати абсолютно нові ризики, найбільшу загрозу становить здатність штучного інтелекту використовувати існуючі методи”, — йдеться в повідомленні.

Нові ризики включають сфабриковані онлайн-пости та кампанії deepfake, що поширювалися в соціальних мережах на великій швидкості.

“Будь-яке втручання або спроби підірвати наш політичний дискурс є абсолютно неприйнятними, і уряд Великої Британії прагне розширити наші можливості та протистояти загрозі онлайн-шкоди, такій як дезінформація”, — заявили в NCSC.

У відповідь Велика Британія створила робочу групу із захисту демократії та спільний підрозділ із забезпечення безпеки виборів.

Крім Росії, звітна агенція NCSC також відзначила постійну кіберзагрозу з боку Китаю, Ірану та Північної Кореї.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.