У Каховці росіяни провели рейд з метою збору заявок на отримання паспортів РФ

Джерело: Центр національного спротиву

На тимчасово окупованих територіях України триває примусова паспортизація – росіяни проводять “паспортні рейди”.

Вже майже два роки, як росіяни окупували низку регіонів півдня й видають там свої паспорти. Та українці не поспішають їх отримувати, попри заяви загарбників про 99% підтримки. При цьому, росіяни створюють такі умови, коли життя без російського паспорта стає неможливим.

Однак, навіть в такій ситуації ворог вимушений вдаватись до примусу, аби збільшити показники паспортизації.

Відтак, цього разу росіяни провели рейд у Каховці, під час якого робили обхід будинків з метою збору заявок на отримання російських паспортів.

При цьому в місцевих мешканців брали відбитки пальців. А чоловікам видавали повістки для “уточнення даних” до фейкових військкоматів.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.