Уряд виділив понад 180 млн грн на допомогу полоненим та членам їхніх сімей

Джерело: Міністерство економіки України

Кабінет міністрів України виділив з резервного фонду державного бюджету 180,7 млн грн на допомогу звільненим полоненим та родинам тих, хто наразі позбавлений особистої свободи державою-агресоркою.

Виділені урядом кошти надійдуть до Міністерства реінтеграції та будуть адресно спрямовані людям, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії Росії проти України або членам їхніх сімей.

Зокрема, з цих коштів 159,7 млн грн передбачається спрямувати на щорічну державну грошову допомогу, яка надається членам сімей полонених за кожен рік перебування людини в полоні.

Крім того, 21 мільйон гривень буде спрямовано на виплати по 100 тисяч гривень одноразової державної грошової допомоги звільненим із ворожого полону.

Кошти на банківські рахунки зазначених осіб перераховуватиме Мінреінтеграції.

“Україна не залишає людей, позбавлених агресором особистої свободи, та членів їх родин наодинці з бідою. Звичайно, найголовніше завдання, на вирішення якого спрямовані всі сили – повернути додому тих, хто ще перебуває у полоні. І воно вирішується. Водночас держава підтримує родини полонених та забезпечує соціальну підтримку тих громадян, яких звільнено”, – зазначила міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.