На ТОТ росіяни шантажують пенсіонерів соцвиплатами, змушуючи їх отримувати паспорти РФ

Джерело: Центр національного спротиву

На тимчасово окупованих територіях України російські окупаційні адміністрації змушують пенсіонерів відмовлятися від українського громадянства та отримувати російські паспорти.

Відтак, РФ намагається підкупити громадян пенсійного віку “соціальною допомогою” у розмірі 10 тисяч рублів. Для того, щоб її отримати необхідно переоформити пенсію відповідно до російських норм, включно з отриманням російського паспорта.

Також росіяни вже два, а подекуди три, місяці не виплачують “соціальних виплат” по догляду за дитиною. Всі ці заходи створюють такі умови, щоб населення повністю залежало від окупаційних адміністрацій та подачок від Кремля.

У ЦНС закликали українців зберегти документи, що посвідчують особу громадянина України та її майнові права.

“В жодному разі не віддавайте оригінали документів в створені окупантами установи, опісля деокупації це дозволить вам підтвердити свій статус громадянина України та усі права власності. У випадку такої необхідності використовуйте на ТОТ копії документів, аргументуючи це втратою оригіналів унаслідок бойових дій чи стихійного лиха”, – наголосили у ЦНС.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.