Гітару соліста Nirvana Курта Кобейна продали за майже 1,6 млн доларів

Джерело: аукціонний дім Julien’s Auctions в Instagram

За майже 1,6 мільйона доларів продали гітару фронтмена гурту Nirvana Курта Кобейна. Музикант виступав із нею під час туру гурту In Utero.

На аукціоні Julien’s Auctions зазначили, що Кобейн грав на небесно-блакитній Fender Mustang для шульги.

“Nirvana зіграла свій останній концерт 1 березня 1994 року в Мюнхені (Німеччина), і всі наявні записи концерту підтверджують, що Кобейн гравф на цій гітарі того вечора”, – зазначили в Julien’s Auctions.

https://www.instagram.com/reel/CzxkmI_tC6q/?utm_source=ig_embed&ig_rid=c4b69a1a-a3c4-4e12-9050-8d5de6337c74

Хоча музикант часто розбивав гітари на сцені — Fender Mustang залишилася цілою.

Також на аукціоні продали джинси артиста Levi’s за майже 413 тисяч доларів і кардиган за 13 тисяч доларів. Ще було продано вручну намальований ескіз і написаний текст пісні Smells Like Teen Spirit за 91 тисяча доларів.

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури повідомили про підозру члену військово-лікарської комісії в одному з районних ТЦК та СП за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди. За хабар лікар мав сприяти у встановленні діагнозу для відстрочки від служби. 

Комітет Верховної Ради з питань бюджету відхилив поправки до проєкту “Про державний бюджет України на 2025 рік”, якими пропонували скасувати збільшення видатків на виплату заробітних плат працівникам прокуратури на 3 мільярди гривень, повідомив перший заступник керівника Комітету ВР з питань податкової та митної політики, нардеп Ярослав Железняк.

75-річна британка Дорін Адамс стала першою пацієнткою, якій видалили пухлину мозку через розріз брови. Цю нову малоінвазивну методику застосували хірурги Національної служби охорони здоров’я Великої Британії (NHS).

Служба судових приставів Фінляндії заарештувала ділянку Російського центру науки і культури у Гельсінкі за клопотанням української енергетичної компанії “Нафтогаз”.

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте підтвердив факт перекидання військових підрозділів КНДР до Росії для участі у війні проти України, назвавши це “значною ескалацією”. За його словами, північнокорейських солдатів залучать в боях на території Курської області Росії.