Міністр оборони Німеччини прибув до Києва

Джерело: NTV

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус у вівторок, 21 листопада, прибув до Києва з неоголошеним візитом. 

Відомо, що Пісторіус прибув до столиці потягом рано вранці й у нього заплановані переговори з міністром оборони України Рустемом Умеровим та президентом України Володимиром Зеленським.

Основними темами поїздки є навчання українських військових та військова допомога України. 

Також відомо, що міністр оборони Німеччини відвідає Майдан Незалежності і навчальний центр українських військових.

Це вже другий візит Пісторіуса до Києва після вступу на посаду міністра оборони Німеччини. Востаннє він був в столиці в лютому.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 19 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 163 бойових зіткнення.

19 вересня глава РФ Володимир Путін заявив, що Росія збільшила виробництво безпілотників приблизно в десять разів до майже 1,4 мільйона цього року, намагаючись забезпечити свою армію на фронті.