The Guardian: Орбан погрожує заблокувати заявку України на членство в ЄС

Джерело: The Guardian

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан погрожує заблокувати кандидатуру України на членство в ЄС.

Він написав президенту Європейської ради Шарлю Мішелю, стверджуючи, що офіційна кандидатура, рекомендована 8 листопада Європейською комісією, не повинна бути схвалена лідерами ЄС.

“Європейська Рада не в змозі … домовитися про майбутнє процесу розширення, якщо не буде знайдено консенсусу щодо нашої майбутньої стратегії щодо України”, – написав він.

Орбан каже, що лідери Ради “повинні провести відверту та відкриту дискусію щодо здійсненності стратегічних цілей ЄС в Україні, які зараз спрямовано на досягнення воєнної перемоги України та поразки Росії з наміром викликати фундаментальні політичні зміни в Росії”.

“Чи вважаємо ми ці цілі реалістично досяжними?” – запитує він.

6 липня президент Володимир Зеленський анонсував розробку нової стратегії України на морі. Найближчим часом документ має затвердити РНБО.

Віктор Медведчук та Оксана Марченко є наближеними до керівництва російської федерації, перебувають в особистих дружніх зв’язках з главою РФ Володимиром Путіним.

У Центрі національного спротиву поінформували, що представники РПЦ на тимчасово окупованих територіях посилюють зусилля у межах кампанії з агітування українських дітей до армії РФ.

Станом на 6 липня Київ відновив дві третини власних генеруючих потужностей після російських ракетних обстрілів, повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

6 липня російські війська здійснили артилерійський обстріл Нікопольщини. Внаслідок чого загинула жінка.