Мінінфраструктури обговорюватиме розблокування кордону з новим урядом Польщі

Джерело: телемарафон

Мінінфраструктури України планує обговорювати питання розблокування кордону від польських страйкарів вже з новим урядом Польщі. Заступник міністра інфраструктури України Сергій Деркач зазначив, що нині українська сторона намагається говорити з воєводами.

Тим часом триває допомога українським водіям у вигляді гуманітарних вантажів, харчування, розв’язують питання з паливом. Раніше на кордоні з Польщею створили відповідний штаб допомоги.

“Вчора відправили офіційні запити до воєвод з Любліна і Підкарпатського воєводства, щоб вони забезпечили необхідні умови нашим водіям. Хоча б так. А говорити про розблокування, напевно, вже будемо з новим урядом”, – зазначив Деркач.

У Польщі після парламентських виборів премʼєр-міністр Матеуш Моравецький має сформувати новий уряд, зокрема він складатиметься з опозиційних партій  “Громадянська платформа”, “Третій шлях” і “Лівиця”. Хоча сторони домовилися про створення коаліції та обрання прем’єр-міністром Дональда Туска – зміна влади уряду відбудеться лише у середині грудня.

Українські захисники, які воюють на Донеччині, взяли у полон кількох російських військових, серед яких був єгиптянин.

Камала Гарріс, кандидатка від Демократичної партії на пост президента США, змінює стратегію кампанії, намагаючись залучити більше чоловіків-виборців і республіканців.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.

Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, Президент України Володимир Зеленський допоміг почати війну з Росією.