Управляти боєм стане зручніше: Міноборони запустило інтеграцію нового функціоналу

Джерело: Міноборони

Міністерство оборони України запустило інтеграцію нового функціоналу в систему ситуаційної обізнаності DELTА – відтепер управляти боєм стане зручніше.

Відтак, DELTА розширює свій функціонал – додасться модуль колективної онлайн-дешифровки і стримінгу. Відповідне рішення підписав міністр оборони України Рустем Умєров.

Стежити за ситуацією на полі бою, виявляти цілі та координуватися між підрозділами можна буде в межах єдиної платформи.

“Виявляти цілі в онлайн-стрімах з БпЛА і поширювати інформацію про сили та засоби ворога буде зручніше. А головне – координація між підрозділами прискорюється. Українські військові раніше вже працювали із запропонованим функціоналом в іншій системі, що отримала позитивні відгуки від них та пройшла перевірку війною”, – зазначила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

Розміщення функціоналу в єдиній екосистемі DELTA пришвидшує ухвалення рішень, що дає перевагу над ворогом на полі бою.

“Інтеграція потужних технологічних рішень і розширення  загальної екосистеми продуктів підсилює технологічну перевагу над ворогом. Разом бити ворога легше і зручніше. Продовжуємо підвищувати ефективність наших військових та об’єднувати найкращі технологічні рішення для швидшого розвитку”, – резюмувала заступниця міністра оборони.

Довідково. DELTA – це бойова система, що дозволяє бачити поле бою в режимі реального часу, обмінюватися інформацією в межах підрозділу, бригади, угруповання, а за потреби – і з союзниками.

Станом на 22:00 п’ятниці, 4 жовтня, від початку цієї доби на фронті відбулося 97 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація на Курахівському напрямку. Також ворог активний на Покровському, Куп’янському та Лиманському напрямках.

Протягом дня, 4 жовтня, армія РФ здійснила 50 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 84 вибухи. 

У п’ятницю, 4 жовтня, суд у Мінську засудив десяток осіб до тюремного ув’язнення від двох до 25 років за допомогу в скоєнні того, що Білорусь назвала “терористичним актом” на військовому аеродромі за межами столиці минулого року.

Президент України Володимир Зеленський в п’ятницю, 4 жовтня, провів засідання Ставки в Сумській області.

Днями Букви розмістили допис про родину російського окупанта, де на першому фото – неповнолітня 9-класниця…