З початку повномасштабної війни Велика Британія підготувала 30 тисяч українських армійців

Джерело: пресслужба Міноборони Великої Британії

З червня 2022 року Велика Британія вже підготувала 30 тисяч українських військовослужбовців.

У повідомленні додали, що допомогли у підготовці військові з десяти країн-партнерок. Серед яких зокрема інструктори з Канади, Швеції, Данії, Норвегії, Нідерландів, Фінляндії, Австралії та Нової Зеландії.

Британське оборонне відомство повідомило, що українські армійці нині “воюють за повернення своєї країни”.

Зауважимо, нещодавно ще одна група українських військових успішно завершила базовий курс загальновійськової підготовки на одному з полігонів Великої Британії під керівництвом інструкторів з Нової Зеландії. Святкування випуску відбулося за участі українських волонтерів з організації “Єдність України та Великої Британії”.

Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс здійснив неанонсований візит до України, відвідавши Харків у неділю, 6 жовтня. Місто, яке регулярно зазнає обстрілів з боку Росії, стало ключовою частиною його поїздки.

У понеділок, 7 жовтня, в Україні не очікуються стабілізаційні відключення світла. Проте українців закликають обмежити використання потужних електроприладів.

Сьогодні, 6 жовтня, російські військові завдали удару по Костянтинівці на Донеччині, скинувши три керовані авіабомби. Внаслідок атаки загинула одна людина, ще двоє зазнали поранення.

З 2017 року Володимир Путін намагався вплинути на Дональда Трампа, тодішнього президента США, формуючи в нього негативне ставлення до України. The New York Times стверджує це на основі даних, отриманих від колишніх американських високопосадовців.

З початку 2024 року Міноборони кодифікувало і допустило до експлуатації у Силах оборони понад 900 зразків озброєння і військової техніки, зокрема понад 600 – українського виробництва.