У ДПСУ пояснили, чому польські перевізники блокують саме чотири пункти пропуску

Джерело: телемарафон 

Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко пояснив, що польські перевізники блокують чотири КПП на кордоні з Україною, які здатні перетинати вантажівки з великою вагою. Інші пункти пропуску на кордоні з Польщею можуть приймати вантажівки до 7,5 тонни.

Вже з 27 листопада страйкарі почнуть блокувати пункт пропуску “Шегині” цілодобово, але з 23 листопада блокування тривало з 09:00 до 20:00. Всього в чергах на території Польщі в бік України на 4 напрямках, а саме “Ягодин-Дорогуськ”, “Краковець-Корчева”, “Рава-Руська-Хребене”, “Медика – Шегині”, перебувало десь 3,5 тисячі вантажних засобів.

Ці чотири КПП здатні перетинати вантажівки вагою понад 7,5 тонни.

“Тобто та частина польських перевізників, яка блокує рух для вантажівок, вони чітко розуміли, що якщо вони вчинять такі дії на цих напрямках, то фактично рух для вантажівок буде максимально заблокований”, — пояснив представник ДПСУ.

Планується, що страйк триватиме до січня 2024 року.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.