У Нікополі відновили лікарню, пошкоджену росіянами у перший рік повномасштабної війни

Джерело: МОЗ

У Дніпропетровській області відновили Нікопольську міську дитячу лікарню, яку було пошкоджено росіянами у перший рік повномасштабної війни у жовтні 2022 року.

З літа минулого року Нікополь перебував під безперервними артобстрілами, внаслідок чого багато обʼєктів інфраструктури, зокрема й медичної, пошкоджено або зруйновано вщент.

Зокрема, восени 2022 року внаслідок вибухової хвилі від ворожої атаки було пошкоджено утеплення фасаду лікарні, вікна, огорожу та асфальтне покриття дороги лікарні. Крім того, медзаклад потребував й поточного ремонту.

Власним коштом медзакладу повністю замінено пошкоджені вікна й двері, здійснено поточний ремонт та проведено роботи з благоустрою. Зараз лікарня продовжує працювати та повноцінно надавати потрібні медичні послуги населенню регіону.

Загалом від початку повномасштабної війни на Дніпропетровщині повністю відновлено 64 об’єктів медзакладів, ще 21 об’єкт – відновлено частково.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.