«Ситуативні дискусії»: Подоляк заявив, що конфлікту між Зеленським та Залужним не існує

Джерело: Михайло Подоляк в етері “Радіо Свобода”

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк запевнив, що конфлікту між Президентом України Володимиром Зеленським та Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним не існує.

“Ми наполягаємо на тому, що конфлікту не існує. Ще раз підкреслюю, що президент Зеленський перебуває в постійній комунікації з паном Залужним. Безумовно, є ситуації, коли треба проводити ті чи інші розмови на Ставці з урахуванням того, як просуваються наші наступальні операції, які корективи треба вносити, що треба робити для того, щоб це було ефективніше. Але ще раз підкреслюю – ці спілкування щоденні в робочому форматі”, – прокоментував Подоляк матеріал видання The Economist про нібито погіршення відносин між Зеленським та Залужним.

Також він зазначив, що необхідно підтримувати розуміння у суспільстві того, що є ситуативні дискусії між керівництвом щодо того, як потрібно робити ту чи іншу справу.

“З іншого боку, маємо підтримувати розуміння у наших партнерів, що в Україні політичного процесу, відповідно конфліктного, традиційного для юної демократії, сьогодні немає. А є консолідована позиція військових і політичних еліт, які разом шукають більш оптимальні рішення щодо продовження програм деокупації”, – пояснив Подоляк.

Зокрема, на думку радника керівника ОПУ, Кремль зацікавлений у внутрішньополітичних конфліктах в Україні.

Нагадаємо, що нещодавно народна обраниця від “Слуги народу” Мар’яна Безугла опублікувала черговий допис зі звинуваченнями щодо Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залежного. Цього разу нардепка звинуватила Головнокомандувача у “замовній статті” у виданні The Economist.

У вказаній статті мовиться про ймовірний конфлікт військових та політиків, зокрема Валерія Залужного з президентом України Володимиром Зеленським.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.