За добу оборонці півдня знищили ворожий склад з боєкомплектом та блокпост

Джерело: Оперативне командування “Південь”

Станом на 4 грудня Сили оборони півдня продовжують виконання вогневих завдань, знищуючи особовий склад ворога та російську техніку.

Зокрема за минулу добу ворогу завдано втрат:

  • 12 окупантів;
  • 6 гармат;
  • станція радіоелектронної боротьби;
  • 2 розвідувальні БпЛА “SuperCam”;
  • FPV-дрон;
  • 6 одиниць автомобільної техніки;
  • 2 човни.

Окрім того, українським захисникам вдалося знищити три спостережні пункти, пост радіолокаційної розвідки та радіолокаційної боротьби, пункт боєпостачання, склад з боєкомплектом і блокпост росіян.

Зауважимо, в Україні триває 649-та доба повномасштабної боротьби з російським агресором. За цей період часу, станом на 3 грудня, ЗСУ ліквідували понад 332 тисячі окупантів.

Також протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, двох – по зенітно-ракетних комплексах та двох – по складах боєприпасів противника.

Підрозділи ракетних військ завдали ураження важкій вогнеметній системі залпового вогню противника та зенітному ракетно-гарматному комплексу “Панцир”.

В партії “Слуга народу” заявили, що керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа, яку викрили на незаконному збагаченні, була обрана депутатом, але не є членкинею партії.

Сьогодні, 5 жовтня, російські війська обстріляли три райони Донецької області, внаслідок чого двоє людей загинули та ще шістьох поранено.

У селищі Велентенському на Херсонщині внаслідок російської атаки поранень зазнали жінка та водій швидкої допомоги. 

93-річний американець та ветеран армії США Вітаутас Пачкаускас підтримує Україну і з початку війни вже 130 разів виходив на проукраїнські акції.

Лідер фракції “Євросолідарність” Петро Порошенко привіз в Миколаїв партію обладнання для моніторингового центру “Ай-Петрі СВ”, однак “за вказівкою згори” його не впустили на обʼєкт.