Українські школи отримають Wi-Fi-роутери та вебкамери від міжнародних партнерів

Джерело: Міністерство цифрової трансформації України

Україна отримала нову масштабну партію техніки від міжнародних партнерів, яку використають для підключення інтернету в укриттях та облаштування кабінетів інформатики в українських школах.

Загалом у межах проєкту “Цифрові школи” передадуть 1 600 Wi-Fi-роутерів та 1 000 вебкамер. Найближчим часом їх отримають школи у 23 областях України. Роутери встановлять в укриттях шкіл, щоб освітній процес тривав навіть під час тривог. А вебкамери під’єднають до шкільних комп’ютерів для проведення онлайн-занять.

“Один із фокусів стратегії трансформації освіти – створити умови, у яких якнайбільше дітей зможуть навчатися офлайн. Для цього в закладах освіти мають бути обладнані укриття чи бомбосховища. За підтримки партнерів ми забезпечуємо їх необхідною технікою та інтернетом. 1 600 Wi-Fi-роутерів та 1 000 вебкамер від Cisco за сприяння USAID дадуть змогу організувати освітній процес у школах у 23 регіонах України. Щоб діти продовжували безпечно навчатися навіть під час повітряних тривог”, – пояснив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Найближчим часом розподіл гаджетів по школах та регіонах можна буде побачити на публічному дашборді.

Нагадаємо, у червні Міністерство цифрової трансформації та Cisco уклали меморандум про співпрацю у сфері інновацій та цифровізації. Завдяки цьому Україна змогла долучитися до програми Cisco Country Digital Acceleration.

Програма працює в майже 50 країнах світу. Її мета – прискорити цифровізацію, створення нових робочих місць та ріст ВВП. А також сприяти активному використанню інновацій у державному та приватних секторах.

Участь України у цій програмі допомагає ефективніше впроваджувати технологічні інструменти та інноваційні рішення в освітніх проєктах, серед яких – цифровізація українських шкіл.

Проєкт “Цифрові школи” реалізується компанією Cisco спільно з Міністерством цифрової трансформації України та Міністерством освіти і науки України в межах меморандуму про співпрацю у сфері інновацій та цифровізації.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.