Умєров зустрівся зі спікером Палати представників США: обговорили ситуацію на фронті

Джерело: Міноборони

Міністр оборони України Рустем Умєров під час візиту до Вашингтона зустрівся зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном.

Під час зустрічі сторони обговорили ситуацію на фронті та нагальні потреби України.

“Перемога України – це питання українських та американських національних інтересів. Вдячний Конгресу за двопартійну підтримку України. Очікуємо, що допомога та підтримка залишиться непохитною”, – зазначив Рустем Умєров.

Також на зустрічі були присутні керівник Офісу президента України Андрій Єрмак разом із Головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком.

Керівник Офісу президента висловив подяку Конгресу Сполучених Штатів і кожному американцю та американці за потужну підтримку України в боротьбі з російським агресором.

Представники української делегації наголосили, що фінансова та військова допомога Сполучених Штатів є надзвичайно істотним чинником не лише для ситуації на полі бою, а й для подальшого успіху в захисті спільних демократичних цінностей.

“Підтримка Конгресу – це життєво важливо для України, і ми її дуже цінуємо”, – зазначив Андрій Єрмак.

Також керівник Офісу глави держави запевнив співрозмовника, що Україна навіть в умовах війни готова й надалі рухатися шляхом реформ.

“Продовжуємо боротися за свободу та цінності, які нас об’єднують”, – наголосив Андрій Єрмак.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.