В Україні через негоду, бойові дії й технологічні порушення без світла 504 населені пункти

Джерело: Міністерство енергетики України

Станом на 9 грудня через негоду, бойові дії та технологічні порушення без світла залишаються 504 населені пункти по всій території України.

Отже, станом на ранок 9 грудня, ситуація в регіонах наступна:

Дніпропетровська область – внаслідок обстрілів світло вимикалось у 1 855 абонентів. Також через негоду знеструмлено 6 279 споживачів. Тривають відновлювальні роботи.

Донецька область – через бойові дії було знеструмлено 9 населених пунктів (понад 17 тисяч споживачів). Водночас під’єднано 66 населених пунктів (12,6 тисячі абонентів), знеструмлених раніше.

Залишаються без світла через обстріли 112 населених пунктів, з них 14 частково (всього 131,3 тисячі споживачів).

Запорізька область – через негоду світла немає у 32 населених пунктах (3 451 абонент). Під’єднано 117 населених пунктів (10,2 тисячі споживачів). Тривають відновлювальні роботи.

Через бойові дії залишаються без світла 63 населених пункти (близько 26 тисяч споживачів).

Миколаївська область – в одному з районів області через обстріл була відключена повітряна лінія. Триває її огляд. Загалом через бойові дії світла немає у 2 населених пунктах (185 побутових споживачів та 11 юридичних осіб).

Сумська область – через обстріли знеструмлено 55 населених пунктів, з них 15 частково (понад 2 200 абонентів). Тривають роботи з відновлення електропостачання.

Харківська область – без електроенергії в області залишається 68 населених пунктів, це 16,3 тисячі споживачів.

Також через ворожий обстріл залишалися без газопостачання 6 багатоквартирних будинків у Харкові (334 квартири) та понад 100 абонентів в області.

Херсонська область – у Херсоні під’єднали до мережі 396 точок обліку, які були відключені після попередніх обстрілів. Але через вечірні обстріли на ранок світла не було у 1 323 точках обліку.

Всього по місту немає електроенергії у 746 точках обліку внаслідок підриву дамби Каховської ГЕС та у 5 750 точках обліку через бойові дії.

По області через обстріли залишаються знеструмленими 45 населених пунктів (майже 26 тисяч точок обліку).

Чернігівська область – через обстріли в області залишаються без напруги 19 населених пунктів, з них 7 частково (1 275 точок обліку).

У Міненерго наголосили, що застосування планових відключень побутових споживачів не передбачається.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.