93% українців володіють цифровими навичками – результати дослідження цифрової грамотності

Джерело: Результати дослідження цифрової грамотності в Україні

За результатами дослідження цифрової грамотності – 93% дорослого населення України віком від 18 до 70 років володіють цифровими навичками загалом.

“За 4 роки частка людей, які володіють базовими та просунутими цифровими навичками, збільшилася на 13% і становить 60%. Продовжуємо розвивати людський капітал, попри те, що в Україні триває повномасштабна війна. Тому цифрова грамотність й освіта українців надалі залишаються нашими пріоритетами”, — зазначив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Загалом рівень цифрових навичок українців має тенденцію до зростання.

Тригером для закріплення та розвитку наявних цифрових навичок стало повномасштабне вторгнення. Зокрема, 56% опитаних бачать позитивні зміни у власній цифровій грамотності.

Зокрема, вперше досліджено, як рівень цифрової грамотності впливає на кар’єрне зростання та заробітну плату. Згідно з отриманими результатами, 85% опитаних визнали, що люди з вищим рівнем цифрових навичок мають більше можливостей кар’єрного зростання.

Додатково 82% учасників дослідження наголосили, що такі навички — важливий фактор для отримання престижної та перспективної роботи.

Під час дослідження українці визначили найпоширеніші заходи для безпечного користування інтернетом. Серед них — використання складних паролів, користування антивірусом, двофакторна автентифікація.

Дослідження також показало, що за останні 2 роки кількість тих, хто стикався з проблемами безпеки в мережі, зросла на 14%.

 

ЗМІ, з посиланням на джерела в американській розвідці повідомляють, що Ізраїль щонайменше 15 років готував операцію з вибухів засобів зв’язку бойовиків Хезболла у Лівані.

СБУ затримала агента воєнної розвідки РФ у Запоріжжі. Він шпигував за українськими військами на південному фронті, цікавлячись геолокаціями командних пунктів, складів боєприпасів та укріпрайонів, а також маршрутами і кількістю техніки ЗСУ.

Секретна служба США вивчає допис Ілона Маска, у якому він висловив здивування тим, що ніхто не намагався вбити чинного президента США Джо Байдена та віцепрезидентку Камалу Гарріс.

Проблематика статусу “зниклих безвісти” в Україні виникла ще з 2014 року, з початком війни на…

Дані з документів свідчать, що військове командування РФ передбачало ймовірність вторгнення ЗСУ на Курщину ще за кілька місяців до того, як це сталось.