У боях за Україну загинув доброволець з Іспанії

Джерело: ABC

Боронячи Україну від повномасштабної російської агресії, на фронті загинув доброволець з Іспанії, 26-річний Пау. Зазначається, що іспанець захищав українські позиції під час штурму росіян.

Міністерство закордонних справ підтримує контакт із родиною захисника. Через іспанське посольство в Києві рідним нададуть необхідну адміністративну допомогу. Згідно з дипломатичними джерелами, молодий каталонець загинув кілька днів тому, його тіло репатріюють.

У виданні зауважили, що в Україну Пау прибув один. Перетнувши кордон, він одразу отримав військовий вишкіл, необхідний для боротьби з росіянами.

У травні 2022 року дванадцять іспанців приєдналися до Інтернаціонального легіону, який воює на боці української армії. Через три місяці після вторгнення РФ в Україну добровольці вирушили до пункту на кордоні між Польщею та Україною, а звідти дісталися до військового тренувального табору в Яворові, поблизу Львова. Майже через два роки після початку повномасштабної війни точна кількість іспанців, котрі воюють за Україні, невідома.

З початком війни велика кількість іноземних добровольців приєдналася до ЗСУ, щоб допомогти захисникам у боротьбі з вторгненням Путіна. Президент Володимир Зеленський на перших етапах російської агресії звернувся з закликом до усіх іноземців, які мають військовий досвід, приїхати до його країни, щоб воювати разом з українськими військовими.

Переважна більшість добровольців – це ветерани війни або армійці, котрі належали до Збройних сил західних країн.

В Україні продовжили скасування графіків відключень електропостачання ще на годину. Відтак стабілізаційні обмеження світла розпочнуться з 16:00, а не з 15:00.

Фото і дані українських дітей, які були викрадені та вивезені до Росії в перші місяці повномасштабного вторгнення РФ в Україну в 2022 році, загарбники розміщують на сайтах із усиновлення.

Атаки ЗС РФ продовжуються після відходу українських військових з мікрорайону “Канал” у Часовому Яру (Донецька область). Спікер Оперативно-стратегічного угрупування військ “Хотиця” Назар Волошин зазначив, що росіяни акцентують більше увагу ближче до Торецька. 

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль має намір привернути увагу до поглиблення військового співробітництва між Північною Кореєю та Росією. Для цього він виступить під час саміту НАТО, який відбудеться у Вашингтоні 10-11 липня.

Спікер оперативно-стратегічного угрупування військ “Хотиця” Назар Волошин заперечив дані Forbes щодо втрати 99 тисяч ЗС РФ у боях за Часів Яр. Він сказав, що за три місяці ворожі втрати складають близько 5 тисяч.