Кожен п’ятий молодий американець вважає Голокост міфом

Джерело: The Economist

За результатами опитування, молоді американці (чи принаймні ті, хто брав участь в опитуванні) напрочуд необізнані щодо Голокосту – одного з найбільших злочинів сучасної історії.

Серед опитаних 20% американців віком 18-29 років заявили, що Голокост – це міф. Такої ж думки дотримуються 8% опитаних американців віком 30-44 роки.
30% американців молодого віку заявили, що не знають, чи є Голокост міфом.

Окрім цього, чимало опитаних вважають, що євреї мають занадто велику владу у Сполучених Штатах, зазначається, що частіше подібну думку висловлюють саме молоді американці ніж ті, хто старше 65 років (28% проти 6%).

У виданні наголосили, що рівень обізнаності про Голокост не залежить від рівня освіти, оскільки серед тих, хто назвав Голокост міфом, є респонденти всіх рівнів освіти.

Водночас вплинути на думку людей можуть соціальні мережі.

Згідно з опитуванням дослідницького центру Pew 2022 року, американці віком до 30 років приблизно так само схильні довіряти інформації в соціальних мережах, як і національним новинним організаціям. Нещодавно Pew виявив, що 32% людей віком 18-29 років отримують новини з TikTok.

Сайти соціальних медіа рясніють теоріями змови, і дослідження виявили сильний зв’язок між рівнем використання соціальних мереж і вірою в такі теорії. В одному нещодавньому опитуванні Generation Lab, компанії з аналізу даних, молоді люди, які користуються TikTok, частіше дотримуються антисемітських переконань.

Хоча погляди молодих американців є найбільш суворими, антисемітизм зростає і серед інших демографічних груп.

Те саме опитування показало, що 27% темношкірих респондентів і 19% латиноамериканців вважають, що євреї мають занадто велику владу в Америці, у порівнянні з 13% білих респондентів, які так вважають.

Американська акторка Деметрія МакКінні з’явилася на вечірці після вручення телепремії “Еммі-2024”, яка відбулася 15 вересня у Лос-Анджелесі, у вбранні GASANOVA.

Станом на сьогодні Німеччина повністю розв’язала питання з нестачею російського газу. З такими словами віцеканцлер, міністр економіки та енергетики Роберт Габек виступив на зустрічі з громадянами Оснабрюка.

Раніше невідомий музичний твір Вольфганга Амадея Моцарта, написаний, ймовірно, в його підлітковому віці, знайшли у бібліотеці Німеччини.

В аеропорту китайського міста Чунцин пасажирку висадили з літака, оскільки вона відмовилася випускати з рук сумку Louis Vuitton.

26 вересня глава США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.