Головний вантажний пункт пропуску на кордоні з Польщею остаточно відновив роботу

Джерело: Олександр Кубраков/X

Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков повідомив, що найбільший пункт пропуску на українсько-польському кордоні “Ягодин-Дорогуськ” остаточно розблоковано, і він вже пропустив сотні вантажівок.

“Минула доба, як розблокували найважливіший вантажний пункт пропуску “Ягодин-Дорогуськ” між Україною та Польщею. Протягом цього часу протестувальники намагалися фізично перешкоджати руху транспорту, але завдяки місцевій владі стабільний рух вдалося відновити”, – йдеться у дописі.

За словами Кубракова, від учорашнього дня на територію України в’їхало понад 350 вантажівок, а на польську територію у зворотному напрямку – понад 200 вантажівок. Утім, варто зауважити, що міністр не уточнив, чи це лише на пункті пропуску “Ягодин-Дорогуськ”, чи на всьому кордоні з Польщею.

“Очікувана пропускна здатність – 1200 вантажівок загалом в обох напрямках на добу. Ми працюємо над досягненням цієї цифри”, – наголосив очільник відомства.

Нагадаємо, що 11 грудня пункт пропуску “Дорогуськ-Ягодин” ненадовго відкрився для автоперевізників, проте, 12 грудня його знову закрили, оскільки вантажівка перекрила дорогу.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.