Tesla відкликає 2 млн авто через функцію автопілота після майже 1000 аварій

Джерело: CNN

Tesla відкликає майже всі 2 мільйони своїх автомобілів на дорогах США, щоб обмежити використання функції автопілота після майже 1000 аварій, у яких було задіяно цю функцію.

Відкликання розкрито в листі до Tesla, опублікованому Національною адміністрацією безпеки дорожнього руху (NHTSA), в якому зазначено, що Tesla погодилася на оновлення програмного забезпечення, яке обмежить використання функції Autosteer, якщо водій неодноразово порушує правила.

Відкликання відбулося через два дні після того, як Washington Post опублікувала докладне розслідування, яке виявило принаймні вісім серйозних аварій, у тому числі смертельних, у яких функція автопілота не мала бути задіяна.

У посібниках з експлуатації Tesla зазначено, що “автопілот призначений для використання лише на шосе та дорогах з обмеженим під’їздом із повністю уважним водієм”. Але компанія висунула ідею, що її функції допомоги водієві дозволяють автомобілям безпечно приймати більшість рішень навіть далеко від цих доріг.

Розслідування NHTSA також виявило численні аварії за останні кілька років, які свідчать про те, що ці функції не відповідають своїм назвам автопілота та повного самостійного керування.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.