У проєкті бюджету Німеччини збережені €8 мільярдів на військову допомогу Україні – Шольц

Джерело: “Укрінформ

Канцлер ФРН Олаф Шольц повідомив, що уряд Німеччини домовився стосовно бюджету на 2024 рік, у якому зберіг обсяг витрат на військову допомогу Україні.

Так, у проєкті нового бюджету Німеччини збережені €8 мільярдів на військову допомогу Україні, зазначив Шольц.

Ми твердо стоїмо на боці України в її боротьбі проти російської агресії, — додав він, підтвердивши, що ФРН підтримуватиме ЗСУ стільки, скільки треба.

Глава німецького уряду зауважив, що спільно з колегами пропрацьовано варіанти реагування на можливе загострення ситуації через війну в Україні, зокрема якщо “погіршиться ситуація на фронті, якщо інші партнери зменшать свою підтримку України, якщо загроза для Німеччини та Європи буде зростати”.

Бундестаг розгляне проєкт бюджету 14 грудня.

Зауважимо, Бюджетний комітет Бундестагу схвалив запит міністерства оборони Німеччини та міністерства внутрішніх справ про виділення додаткових 12 мільярдів євро на військову допомогу Україні.

Станом на 22:00 в суботу, 28 вересня, по всій лінії фронту від початку доби відбулося 136 бойових зіткнень. Ситуація на Покровському напрямку залишається напруженою – ворог зосереджує там основні наступальні зусилля. 

Президент України Володимир Зеленський після зустрічі з Дональдом Трампом заявив в інтерв’ю Fox News, що колишній президент підтримуватиме Україну.

Протягом дня, 28 вересня, армія РФ здійснила 62 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 130 вибухів. 

Речник Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії (EDA) Ніколя Бідо заявив, що Швейцарія підтримує ініціативу Китаю та Бразилії щодо завершення війни в Україні, попри те, що Зеленський відкинув цей план.

Служба безпеки ФСБ РФ заявила, що веде розслідування ще проти трьох іноземних журналістів за репортажі на території Курської області, яку зараз контролюють українські війська.